Beste bezoeker,
De website voor Open Monumentendag Rotterdam 2020 is in ontwikkeling. Vanaf 10 augustus 2020 ziet u hier alle deelnemende monumenten en het actuele programma.

  • Algemeen

Open Monumentendagen 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september openen vele Rotterdamse monumenten hun deuren. We kijken uit naar een succesvolle editie, met als thema 'Plekken van Plezier'! Bekijk het programma en reserveer snel voor je favoriete tour.

Lees verder
  • Algemeen

Monumentenlezing: kom bij ons verhaal halen!

Op vrijdag 13 september openen René Spork (geboren verhalenverteller) en Venour (a creative agency that creates magic) samen de Rotterdamse Open Monumentendagen in Arminius. Met Eeva Liukku (Vers Beton) als moderator en muziek van Music Matters!

Lees verder
  • Algemeen

Voor Floor is de Oude Kerk in Charlois net wat specialer

Het thema van Open Monumentendag 2019 was 'Plekken van Plezier'. Floor Vierenhalm is als beleidsmedewerker bij team Monumenten en Culturhistorie van de Gemeente Rotterdam nauw betrokken bij onderzoek naar de religieuze gebouwen van de stad. Ze vertelt over haar persoonlijke favoriet.

Lees verder
  • Algemeen

25.000 bezoekers Open Monumentendag Rotterdam 2018

Open Monumentendag Rotterdam heeft in 2018 25.000 bezoekers getrokken. Het heerlijke weer zorgde ervoor dat het drukker was dan vorig jaar! In Europa: de haven Het meest kenmerkende havenmonument De Hef was al weken van te voren volgeboekt. Deze bezoekers zagen van dichtbij hoe het hef op en neer ging, iets dat alleen gebeurt tijdens…

Lees verder