Het programma staat online: Open Monumentendag Rotterdam 2023

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 openen veel Rotterdamse monumenten weer hun deuren voor het publiek tijdens Open Monumentendag Rotterdam. We kijken uit naar een succesvolle editie met dit jaar het thema ‘Levend erfgoed’. Twee dagen lang kunnen bezoekers genieten van een overvol programma van rondleidingen, lezingen en meer. Met meer dan 50 deelnemende monumenten heb je het voor het uitkiezen!

De monumenten
Als je nog nooit in de middeleeuwse Laurenskerk, de door UNESCO als Werelderfgoed aangemerkte Van Nelle Fabriek geweest bent, dan heb je daar tijdens het monumentenweekend alle gelegenheid toe. Maar ook als je deze usual suspects al kent is er nog genoeg te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het WTC, dat ondanks zijn moderne voorkomen toch een vooroorlogs rijksmonument is; het monumentale clubhuis van Roeivereniging Nautilus (met óók een monumentale vloot van zo’n 10 schepen); het markante hotel-restaurant Het Witte Paard in Tuindorp Vreewijk; het Bouwcentrum; molen De Speelman of de Islamic University of Applied Sciences aan de Bergsingel? Je ziet het: er is keus genoeg!

Het volledige programma staat op de website
Eerdergenoemde monumenten zijn maar een handjevol voorbeelden, er is natuurlijk nog véél meer te zien en te doen. Alle deelnemende monumenten en activiteiten vind je op omdrotterdam.nl. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om op activiteit te filteren; zo vind je makkelijk een monument met een activiteit op een moment dat het jou uitkomt.

Online! 
De deelnemende panden, het programma en te reserveren activiteiten staan online!

Zie hier de deelnemende panden.

Zie hier het programma en/of de te reserveren activiteiten.

Zie hier de leuke specials.

Nieuwe monumentenroute door Charlois
Je kunt dit jaar ook weer op eigen houtje op pad met de nieuwe monumentenroute. Dit jaar neemt de route je mee door de wijk Charlois, waar je kennismaakt met de vele gezichten van het stadsdorp. Het is een fietsroute van circa 6 kilometer, die begint aan de Zuidkant van de Maastunnel en eindigt bij De Oliphant aan de Kromme Zandweg. De nieuwe monumentenroute is gratis te downloaden op omdrotterdam.nl.

Houd regelmatig onze website in de gaten, want er kunnen nieuwe panden en activiteiten bijkomen.

Veel plezier!