OMDR X Dag en Nacht van de Architectuur – 15 juni ’24

BlueCity: Visit the Dome

Voor de eerste keer door de supersnelle wildwaterbaan, deinen in het golfslagbad, of razendsnel naar beneden roetsjen vanaf de negentig meter lange glijbaan. Met een groot binnen- en buitenbad, subtropische planten en een zonnegrot was een bezoek aan Tropicana een waar spektakel. Welke herinneringen heb jij aan het voormalige zwemparadijs?

Nadat het zwembad in 2010 zijn deuren sloot, ontwikkelde BlueCity010 het leegstaande gebouw tot een platform voor duurzaam ondernemerschap. Onder de monumentale witgelakte koepel van staal en glas bevindt zich nu een circulaire hub. De exotische vogels, planten en het golfslagbad maakten plaats voor ondernemers die zich op uiteenlopende wijzen inzetten voor een blauwe economie.

Tijdens de Dag en Nacht van de Architectuur is er tussen 15.00 en 18.00 van alles te beleven in BlueCity.

  • Laat je herinneringen aan Tropicana vertalen door de woordkunstenaars van Rotterdam Poetry Slam
  • Kom meer te weten over dit Post 65 icoon bij bureau Monumenten en Cultuurhistorie
  • Ontdek nog meer van het gebouw tijdens een van de BlueCity-tours: achter de schermen
  • Kom even tot rust in de oude wildwaterbaan. Bij Bar Stroom kun je de hele middag terecht voor een portie rotterzwam bitterballen, de plantaardige köfte van de foodhub van Blue City en andere lokale, verspillingsvrije snacks en drankjes.

Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Open Monumentendag Rotterdam, bureau Monumenten en Cultuurhistorie, BlueCity en Bar Stroom.

Algemene informatie
BlueCity: Visit the Dome
Datum: zaterdag 15 juni 2024
tijden: 15:00-18:00
Ingang via Bar Stroom, Maasboulevard 102

Vrije inloop tussen 15.00 en 18.00