OMD Rotterdam
Menu

OMI x OMD Rotterdam | rondleiding door Laurenskwartier + concert in Muziekwerf

OMI x OMD Rotterdam | rondleiding door Laurenskwartier + concert in Muziekwerf

(her)Bestemming Laurenskwartier | Paul Groenendijk
Zaterdag 10 september | 13:00-14:45 uur
Startpunt: Het Steiger, Hang 18
Reserveer hier

Architectuurpublicist en wederopbouwkenner Paul Groenendijk neemt je mee op pad door het Laurenskwartier. Rondom de binnenwateren staan prachtige wederopbouwpanden zoals de rijksmonumenten het HUFgebouw en kerk Het Steiger. Opvallend veel gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. In verzekeringskantoor ‘De Nederlanden’ worden nu Dudoktaartjes gegeten en Galeries Modernes wordt een hotel. Ook de religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. De Doopsgezinde Kerk doet binnenkort dienst als Muziekwerf waar jeugdkoren kunnen oefenen en optreden. De plannen voor Het Steiger zijn nog ongewis, maar de bijzondere architectuur en ligging bieden genoeg inspiratie voor een nieuwe invulling.

 Tijdens de wandeling breng je een bezoek aan Het Steiger, Dudok en als afsluiting is er in de Muziekwerf een presentatie / optreden van architect en componist Murat Ali Cengiz met een muziekstuk geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.

Musicographics Muziekwerf | Murat Ali Cengiz
Zaterdag 10 september | 14:30-14:45 uur

Muziekwerf, Noordmolenwerf 1

In de Doopsgezinde Kerk, binnenkort de Muziekwerf, geeft componist en architect Murat Ali Cengiz een presentatie en optreden, een muziekstuk dat is geïnspireerd op de architectuur van het gebouw. Het ontwerp van architect Gerrit Kuijper uit 1951 valt op vanwege de prachtige hoge ramen en het indrukwekkende betonskelet dat de ruimte overspant.

“I spent many hours staring at the massive concrete ceiling and trying to hear sound reflecting from it. At some point I have noticed the subdivisions of the ceiling were quite like the windows around it. Almost as if the windows were continuing up to the ceiling but instead of a window to the outside world the ceiling became a window to my imagination.”

(her)Bestemming Laurenskwartier | Ferrie Weeda
Zaterdag 10 september | 14:30-16:15 uur

Startpunt: Muziekwerf, Noordmolenwerf
Reserveer hier

De roemruchte stadsgids Ferrie Weeda neemt je mee op pad door het Laurenskwartier, waar zijn familiegeschiedenis ligt. Rondom de binnenwateren staan prachtige wederopbouwpanden zoals de rijksmonumenten het HUFgebouw en kerk Het Steiger. Opvallend veel gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. In verzekeringskantoor ‘De Nederlanden’ worden nu Dudoktaartjes gegeten en Galeries Modernes wordt een hotel. Ook de religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. De Doopsgezinde Kerk doet binnenkort dienst als Muziekwerf waar jeugdkoren kunnen oefenen en optreden. De plannen voor Het Steiger zijn nog ongewis, maar de bijzondere architectuur en ligging bieden genoeg inspiratie voor een nieuwe invulling.

Tijdens de wandeling breng je een bezoek aan Het Steiger, Dudok en voorafgaand is er in de Muziekwerf een presentatie / optreden van architect en componist Murat Ali Cengiz met een muziekstuk geïnspireerd op de architectuur van het gebouw.