OMD Rotterdam
Menu

Monumenteigenaren: ontmoet elkaar én de organisatie tijdens de startbijeenkomst!

Monumenteigenaren: ontmoet elkaar én de organisatie tijdens de startbijeenkomst!

Je kunt gerust stellen dat er rond Open Monumentendag Rotterdam een hele community bestaat. Alleen dan wel één die elkaar bijna nooit ziet, omdat monumenteigenaren en -beheerders in het monumentenweekend zelf natuurlijk bij hun eigen monumenten aanwezig zijn! Daar willen we dit jaar verandering in brengen door een startbijeenkomst te organiseren.

Tijdens deze gezellige borrel op een bijzondere plek in Rotterdam heb je de gelegenheid om in gesprek te gaan met andere beheerders en eigenaren van monumenten in de stad. Ook vertellen we je graag meer over het thema van dit jaar: Levend erfgoed. Maar we horen ook graag van jou hoe we je kunnen helpen om het weekend nóg leuker te maken. Kun je hulp gebruiken bij het geven van rondleidingen of een programma aanbieden? Vertel het ons en we denken met je mee!

Nóg een reden om te komen: onder de aanwezigen verloten we een unieke art print van illustratrice Caroline Ellerbeck van een monument naar keuze. Dat kan dus ook jouw eigen monument zijn!

Wanneer: Dinsdagavond 6 juni 2023, tussen 19:30 tot 22:00 uur

Waar: Hostel Room in het Scheepvaartkwartier. Het pand dat dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert heeft in de afgelopen eeuw dienstgedaan als kantoor van de General Steam Transport Company, als basis van de Duitse bezetter, als Vrouwenhuis Rotterdam, en nu als een gezellig hostel. Een plek die bol staat van (levend) erfgoed dus; een extra leuke locatie om elkaar te ontmoeten! Natuurlijk is er ook gelegenheid een kijkje te nemen in het jubilerende pand.

Kom je langs? Stuur voor 1 juni een mailtje naar info@omdrotterdam.nl en laat ons weten met hoeveel je komt en namens welk monument.