OMD Rotterdam
Menu

Joline Jolink vertelt over Huis Sonneveld

Joline Jolink vertelt over Huis Sonneveld

“Mijn favoriete monument in Rotterdam? Wat een moeilijke vraag! Rotterdam heeft zoveel mooie gebouwen, ik vind het lastig om te kiezen. Ik woon sinds 2013 in Rotterdam en heb sindsdien veel gebouwen gezien, bezocht en in mijn hart gesloten. Ik houd ontzettend van kunst en architectuur en laat me er in mijn werk als modeontwerper door inspireren. Mijn duurzame mode wordt eerlijk geproduceerd van hoogwaardige stoffen en verkocht tegen een realistische prijs in mijn winkel op de Nieuwe Binnenweg. Aan de sale doe ik bewust niet mee, want door mijn kleinschalige productie heb ik geen restpartijen. En met mijn ontwerpen streef ik tijdloosheid na.” 

“De stijl van dit pand is tijdloos en past bij mijn mode

“Als ik moet kiezen als ontwerper, dan kies ik voor Huis Sonneveld. Dit pand staat pal naast het Museumpark en heeft voor mij een bijzondere betekenis. In de tuin van dit icoon van het Nieuwe Bouwen deed ik een fotoshoot voor mijn eigen collectie. Het was tropisch warm op die dag en de tuin, met zijn grote planten en het spierwitte pand, oogde daardoor exotisch. We waanden ons in Miami aan de Maas! Het leverde prachtige beelden op waar ik nog steeds met plezier naar kijk.”

“Het pand zelf vind ik prachtig. Het oogt nog steeds modern, terwijl het er al sinds 1933 staat! Hetzelfde geldt voor het interieur, met buisframe meubelen van Gispen en een uitgesproken kleurenpalet. De stijl van zowel de architectuur als het interieur van Huis Sonneveld oogt fris en tijdloos. Mede daardoor past het pand goed bij mij en bij mijn mode.” 

Tip: Bekijk ook het bijzondere interieur van dit icoon van het Nieuwe Bouwen in Rotterdam!