Meld je aan voor Open Monumentendag Rotterdam!

Monumenteigenaren en beheerders worden uitgenodigd om hun juweeltjes aan te melden voor Open Monumentendag

Rotterdam maakt zich op voor een jaarlijkse viering van haar rijke erfgoed tijdens Open Monumentendag op 14 en 15 september. Dit jaar worden eigenaren en beheerders van monumenten aangemoedigd om deel te nemen aan dit bijzondere evenement door hun monumenten aan te melden voor publieke bezichtiging.

Open Monumentendag biedt een unieke gelegenheid om de geschiedenis en architectuur van Rotterdam te ervaren door een kijkje te nemen achter de gesloten deuren van haar meest iconische en verborgen schatten. Van historische gebouwen tot industrieel erfgoed, elk monument draagt bij aan het rijke verhaal van de stad.

Eigenaren en beheerders die hun monumenten willen delen met het publiek, worden aangemoedigd om ze aan te melden voor Open Monumentendag. Door deel te nemen aan dit evenement kunnen zij niet alleen de waarde van hun monument voor een breder publiek belichten, maar ook bijdragen aan het behoud en de waardering van het culturele erfgoed van Rotterdam.

Het aanmeldingsproces is eenvoudig en toegankelijk. Eigenaren en beheerders kunnen zich registreren op de officiƫle website van Open Monumentendag Rotterdam en daar alle benodigde informatie over hun monument verstrekken. Van historische achtergrond tot architectonische hoogtepunten, elke bijdrage helpt bij het samenstellen van een boeiend programma voor bezoekers.

Door hun monumenten aan te melden voor Open Monumentendag, kunnen eigenaren en beheerders een waardevolle bijdrage leveren aan het behoud en de viering van het erfgoed van Rotterdam. Bovendien biedt het evenement een unieke kans om het verhaal achter elk monument tot leven te brengen en de band tussen de gemeenschap en haar erfgoed te versterken.

Of het nu gaat om een historisch landhuis, een industrieel complex of een cultureel centrum, elk monument heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Door deel te nemen aan Open Monumentendag kunnen eigenaren en beheerders deze verhalen delen met het publiek en bijdragen aan een levendige viering van het erfgoed van Rotterdam.