OMD Rotterdam
Menu

Twee keer voorproefje OMD Rotterdam in juni

Twee keer voorproefje OMD Rotterdam in juni

Dag en Nacht van de Architectuur
Tijdens de Nacht van de Architectuur op zaterdag 18 juni nodigen we je uit om vanaf de 39ste verdieping van de Delftse Poort over de skyline van Rotterdam te turen op zoek naar het ‘Monument van de Toekomst’. Met het thema ‘Transities – Duurzaam duurt het langst’ in het achterhoofd vragen we jou welke ‘nieuwe’, maar toch al iconische Rotterdamse gebouwen de transitie naar monument zouden moeten maken. Zo zorgen we er tenslotte voor dat de bijzondere culturele waarde die ze hebben netjes wordt overgedragen aan de volgende generatie. Illustrator Caroline Ellerbeck werkt jouw antwoord uit tot een klein kunstwerk, terwijl kunstenaar en muzikant Goslink op zijn zelfgemaakte instrumenten ‘Hoge Gebouwen’ bezingt. Kom je ook?

Tickets zijn €3,50 en ze gaan hard, dus wacht niet te lang!  Voor meer info én om een ticket te kopen, klik hier

Dag van de Rotterdamse Geschiedenis
Één week later, op zaterdag 25 juni organiseert Historisch Genootschap Roterodamum de Dag van de Rotterdamse Geschiedenis in de Laurenskerk. Op deze dag viert Roterodamum haar 75-jarig bestaan, en daarom is er een feestelijk programma. Aanwezig zijn verschillende organisaties die betrokken zijn bij de geschiedenis en het erfgoed van Rotterdam. Natuurlijk is Open Monumentendag Rotterdam ook vertegenwoordigd. Op een leuke, interactieve manier onderzoeken we samen met jou de relatie tussen monumenten en verduurzaming. Daarnaast is over de Laurenskerk zelf natuurlijk ook genoeg te vertellen. Je kunt het imposante gebouw op deze feestelijke dag letterlijk van boven tot onder bekijken: van een torenbeklimming tot een rondgang langs de praalgraven.

Het evenement is gratis toegankelijk en iedereen die interesse heeft in erfgoed en geschiedenis is welkom! Meer info vind je hier