OMD2022
Menu

Het Heineken Gebouw

Een oud Heinekenbrouwerij en kantoor.
Fiets je over de Zaagmolenkade met het Noordplein aan je rechterhand, dan zie je aan de overkant van het water de oude Heineken Brouwerij. Op het moment dat Heineken in 1873 met de bouw van de brouwerij begint, staat deze middenin de polders. De brouwerij én de stad groeiden, en en bij gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden stopte Heineken in 1974 met het brouwen van bier in Rotterdam. Veel van de oude brouwerij is gesloopt, maar het kantoorgebouw van de Rotterdamse architect Willem Kromhout uit 1932 en de markante toren met erkers op de eerste verdieping staan er nog altijd.

Programma – mode en theater

Zero-waste fashion
Om het thema duurzaamheid ook van een andere hoek te belichten toont net afgestudeerde modeontwerper Julia Guziuk haar zero-waste fashion lijn Tangrams in de hal en het trappenhuis van het Heineken Gebouw – van 12.00 – 17.00 uur. Om 14.30 uur en 16.00 uur zijn er korte modeshows die vrij te bezoeken zijn. Lees hier meer over het werk van Julia.

Theaterrondleiding voor de hele familie
Tijdens de Open Monumentendag geeft Studio de Bakkerij een theatrale rondleiding door Het Heineken Gebouw. Helaas zijn alle plekjes voor de rondleiding vergeven.

Toegang tot het monument
Naast de theatrale rondleiding is Het Heineken Gebouw van 10:00 tot 17:00 vrij te bezoeken en er is ook een audiotour beschikbaar. Ga naar het dakterras en geniet van de prachtige skyline van Rotterdam. Je kunt er ook heerlijke specialty koffie krijgen met iets lekkers!

Attentie bezoekers

  • Het gebouw is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk
  • Het dakterras met kinderen – zorg dat ze niet op de randen klimmen

 

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 17:00
zondag 10:00 tot 17:00
Architecten
Willem Kromhout
Adres
Crooswijksesingel 50
3034CJ Rotterdam