Open Monumenten dag Rotterdam
Nieuws Specials

Download onze routes door Rotterdam!

Download onze routes door Rotterdam!

De Tuindorpen route, de Scholenroute, de Delfshaven route en de Feijenoord-Kralingen route: verschillende speciaal samengestelde en rijk geïllustreerde routes nemen mensen mee op een monumentale ontdekkingstocht – te voet of per fiets – door de verschillende delen van de stad.

In het weekend van 12 en 13 september zijn de routes te volgen met gids, maar ook daarna zijn ze gewoon te downloaden voor iedereen om op pad te gaan. De kaarten zijn voorzien van interessante informatie, historische feiten, weetjes en portretten van mensen ‘op de route’.

Natuurlijk zijn daarnaast op 12 en 13 september door de hele stad allerlei panden geopend om te bezoeken. Bekijk hier alle deelnemende panden en een actueel overzicht van de te reserveren activiteiten.

Routes OMD Rotterdam

Hieronder vier routes door verschillende delen van de stad. Download ze door op de betreffende kaart te klikken. Deel jouw avontuur online met #omdrotterdam2020 en/of #omdrotterdamroutes

Tuindorpenroute

Laat je verrassen door de kleine dorpjes in de stad, tevens voorbeelden van experimentele woningbouw, én door het vele groen!

Scholenroute

Door de snelle groei van Rotterdam-Zuid werden er in de eerste helft van de vorige eeuw veel scholen gebouwd, een flink aantal ontworpen door stadsarchitect Ad van der Steur. Deze scholen werden op prominente plekken gebouwd: een school mocht gezien worden!

Delfshavenroute

Een wandeling door Delfshaven toont je een aantal gebouwen die tot de oudste van de stad behoren!

Feijenoord-Kralingen-route

Een prachtige tocht toont je de diversiteit van Rotterdam voert je onder, langs en over de Nieuwe Maas.