OMD2021
Menu

Deze monumenten wil je niet missen op 11 en 12 september!

Deze monumenten wil je niet missen op 11 en 12 september!

Elk jaar maakt het ons weer trots om te zien welke prachtige panden deelnemen aan Open Monumentendag Rotterdam. En elk jaar is het weer leuk om ‘nieuwkomers’ te verwelkomen.

Ook dit jaar zijn er een aantal panden die voor de eerste of tweede keer de deuren openen. Die vinden we extra bijzonder, omdat het iets nieuws toevoegt aan het verhaal over de stad en gewoon, omdat het nu eenmaal leuk is om op nieuwe plekken binnen te kijken. Hieronder vijf nieuwkomers die je niet wilt missen dit jaar!

1. Fenixloods II
Het grootste pand van de stad doet dit jaar voor de tweede keer mee!

Rondgang Fenixloods II

2. Villa Van Waning
Voor het eerst open tijdens OMD: hier staat veel moois te gebeuren (en het ís al zo mooi…)

Rondleiding Villa Van Waning

3. Batavierhuis
Voor de eerste keer kun je tijdens OMD een rondleiding door het statige Batavierhuis reserveren, dat klinkt toch als muziek in de oren? 

Batavierhuis

4. Het Veerhuis
Ook dit is een nieuwkomer tijdens OMD. Het vervallen Veerhuis staat aan de vooravond van een grondige renovatie én nieuwe programmering. 

Het Veerhuis

5. Koopmanspanden (+ lezing over het redden ervan)
Niet nieuw, maar extra bijzonder dit jaar vanwege het thema: het Koopmanshuis aan de Rechter Rottekade. Het vertelt over de historie van Rotterdam als handelsstad én op zaterdag 11 september wordt er vertelt, door een oud-bewoner die het pand redde van de brand na het bombardement op de stad. Ons erfgoed was zelden zo alive and kicking!

Lezing Fred Maas over het redden van de Koopmanspanden op 14 mei 1940