OMD2021
Menu

De Rotterdamsche Manège

In het hart van Rotterdam, aan het Kralingse bos ligt de Rotterdamsche Manege. Een uitzonderlijke locatie en een uniek complex. In het hoofdgebouw uit 1937 bevinden zich de monumentale binnenrijbaan en de sfeervolle Sociëteit. Het terras kijkt uit over het gehele terrein, met de indrukwekkende Rotterdampiste, de trainingsmolen, de paddocks, de Grand Stand en het ruime parkeerterrein.

Architect van Tijen ontwierp behalve de manege in Rotterdam ook het gebouw van de Rotterdamse Zeilvereniging, de Kralingse Plaslaanflat, de Bergpolderflat, de Parkflat (tegenover het EMC) en een dubbel woonhuis aan de Essenlaan 77-79 in Kralingen. Als architect staat hij bekend als een exponent van het Nieuwe Bouwen (Functionalisme). In deze bouwtrant uit de jaren dertig werden nieuwe materialen gebruikt, werden geen ornamenten toegepast, veel licht, veel glas, veel staal en weinig kleur. Vandaar de vele witte gebouwen. Deze uitgangspunten ziet u ook op de manege terug. Daarnaast staan er uiteraard veel pony’s, wat het ook een leuk uitje maakt voor kinderen.

 

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 11:00 tot 17:00
zondag 11:00 tot 17:00
Bouwjaar
1936
Architecten
Willem Van Tijen
Adres
Rotterdamsche Manege
3062CG Rotterdam

Gerelateerde activiteiten

De Rotterdamsche Manège

In het hart van Rotterdam, aan het Kralingse bos, ligt de Rotterdamsche Manege. Een uitzonderlijke locatie en een uniek complex. In het hoofdgebouw ui...