OMD2021
Menu

Arminius

Arminius staat op de hoek van de Westersingel en het Museumpark, midden in het culturele hart van Rotterdam. Dit rijksmonument werd tussen 1895 en 1897 gebouwd naar ontwerp van Henri Evers en Jacobus Pieter Stok. Twintig jaar later zou Evers ook het Rotterdamse stadhuis ontwerpen. In het ontwerp liet Evers zich inspireren door vroegchristelijke Syrische kerken. Hij koos ervoor de bouwmaterialen te laten zien, destijds een ongebruikelijke keuze. De decoratieve elementen hebben een uitgesproken Jugendstil karakter.

Het rijksmonument is vernoemd naar Jacob Arminius (1560-1609), de grondlegger van het Remonstrants christelijke geloof, waarin rede, vrijheid en verdraagzaamheid centraal staan. Op zondagen en christelijke feestdagen wordt het gebouw nog altijd gebruikt door de Remonstrantse gemeente Rotterdam (RGR).

Stichting Arminius heeft het gebouw in eeuwigdurende erfpacht. Arminius biedt podium aan het publieke debat, organiseert culturele evenementen en exploiteert het gebouw om het rijksmonument voor de toekomst te behouden.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 17:00
Bouwjaar
1897
Type
Kerk
Architecten
Henri Evers
Jacobus Pieter Stok
Adres
Arminiuskerk
3015CB Rotterdam
Website

Gerelateerde activiteiten

Rondleiding Arminius

De gids van Arminius neemt u mee voor een informatieve rondleiding met alle interessante weetjes over dit speciale Rijksmonument. Per rondleiding moge...