Villa van Waning

Het rijksmonument uit 1898 is het voormalige hoofdkantoor van de cementsteenfabriek Van Waning & Co, de grondlegger van beton in Nederland. De villa is ontworpen als kantoor met woonhuis in Rotterdam Feijenoord. Villa van Waning kreeg een kunststenen gevel in Jugendstil-stijl. Het monument kent bijzonder architectuur-, cultuur- en bouwhistorische waarde..

Het rijksmonument uit 1898 is het voormalige hoofdkantoor van de cementsteenfabriek Van Waning & Co, de grondlegger van beton in Nederland. De villa is ontworpen als kantoor met woonhuis in Rotterdam Feijenoord.

Villa van Waning kreeg een kunststenen gevel in Jugendstil-stijl. Het monument kent bijzonder architectuur-, cultuur- en bouwhistorische waarde als herinnering aan de vroegste fase van betontoepassing in Nederland.

Het gebouw is in 2021 getransformeerd tot een unieke horecaexploitatie over 3 verdiepingen met een grote tuin in het Nassauhavenpark. Op de 2e verdieping een plek voor overnachtingen. Wees welkom op deze nog verborgen, groene plek in Rotterdam. Daar waar je de geschiedenis van industriële Rotterdam in combinatie ziet met de moderne, groene stad!

Programma
De bijzondere horecalocatie is open voor publiek met oude foto’s van de geschiedenis. Tijdens het monumentenweekend is er een foto-expositie van de herontwikkeling, transformatie en bouw te zien. Met mooi weer is de tuin met terras open voor publiek !

Leuk voor kinderen
Er is een kleurplaatwedstrijd voor kinderen met een illustratie van Villa van Waning. De natuurspeeltuin naast de locatie is open voor publiek.

Goed om te weten 
Het monument is gedeeltelijk rolstoeltoegankelijk.

Details

1898

Jacob Isaak van Waning

Nijverheidstraat 53, 3071 GB Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Za. 11:00 - 17:00 Zo. 11:00 - 17:00

Bekijk de website

Locatie