OMD Rotterdam
Menu

Met voorzichtig optimisme en in navolging van de landelijke organisatie kijken we uit naar Open Monumentendag Rotterdam 2020. Lees hieronder meer over de aanmeldprocedure, het thema van dit jaar en wat je verder kunt verwachten.

Aanmelden OMD 2020

Open Monumentendag Rotterdam 2020 vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september. Je kunt je hiervoor nu weer aanmelden! We horen graag vóór 18 mei of jullie meedoen, dan horen jullie eind mei per mail weer van ons. We hopen – na een vreemd voorjaar en een zomer zonder evenementen – op een mooi najaar waarin we de monumentale deuren van Rotterdam weer mogen openen! 

Leermonument als landelijk thema

Met het landelijke thema ‘Leermonument’ sluiten we aan bij het thema ‘Heritage and Education van de Europese monumentendagen. Een directe link hiermee is voor de deelname zeker niet noodzakelijk: wij gebruiken het thema vooral om accenten te leggen in de programmering. Bijvoorbeeld om oude en nieuwe verhalen met betrekking tot dit onderwerp te vertellen én om een aantal ‘vergeten’ leermonumenten in de spotlights te zetten.

Rotterdam-Zuid

Ons doel voor de komende jaren is om meer monumentaal erfgoed van Rotterdam-Zuid in onze programmering op te nemen. En laten daar nu juist veel monumentale schoolpanden staan! Zo ontwierp architect Ad van der Steur (van o.a. Museum Boijmans van Beuningen en de ventilatiegebouwen van de Maastunnel) diverse schoolgebouwen op Zuid die wellicht dit najaar van binnen te bewonderen zijn.