OMD2021
Menu

Open Monumentendagen 2019

Open Monumentendagen 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 september openen vele Rotterdamse monumenten hun deuren. We kijken uit naar een succesvolle editie, met als thema ‘Plekken van Plezier’!

Open Monumentendagen Rotterdam 2019, een bomvol programma

Twee dagen lang kunt u van ‘s morgens tot ‘s avonds op pad, met ruim 80 deelnemende monumenten. Het klinkt misschien niet voor iedereen logisch, maar Rotterdam is een echte monumentale stad. Het barst er niet alleen van de (wederopbouw)monumenten, maar ook van de monumentale verhalen. Een monument zonder verhaal is slechts een object, een monument met een goed verhaal is emotie; verhalen geven monumenten hun waarde. Daarom zijn de Open Monumentendagen belangrijk, als ultiem moment om deze verhalen te vertellen, te tonen en door te geven. En natuurlijk om nieuwe verhalen te maken.

Plezier is onlosmakelijk verbonden met mensen en plekken

Dit jaar vertellen we ook verhalen, van mensen over monumenten. Dit doen we voor het eerst en naar aanleiding van het thema Plekken van Plezier. Want plezier is onlosmakelijk verbonden met mensen. Deze verhalen komt u tegen op de website, in ons programmaboekje en op de sociale media.

Veel plezier!