OMD2021
Menu

Exclusieve preview: FENIX in wording

Exclusieve preview: FENIX in wording

Eén van de nieuwe deelnemers aan de zuidoever is FENIX, bij sommigen nu nog bekend als de Fenixloods II op Katendrecht. De historische havenloods uit 1923 wordt grondig gerestaureerd, maar opent nog eenmaal de deuren tijdens Open Monumentendag!

Met een tour over de bouwplaats- uitsluitend op reservering – krijgen bezoekers een indruk van het project. Duidelijk wordt hoe de oorspronkelijke architectuur straks versmelt met het nieuwe uitzichtplatform, ontworpen door Mad Architects (China). Team FENIX vertelt daarnaast graag meer over de nieuwe culturele bestemming van het gebouw. Dit wordt straks dé plek waar het verhaal over de vele gezichten van migratie wordt verteld. Daarmee past deze nieuwe deelnemer uitstekend bij de missie die wij hebben: het complete verhaal van de stad vertellen.

Reserveren hiervoor kan via omdrotterdam.nl/activiteiten/rondleiding-fenix. Tijdens de tour wordt de 1.5 meter afstand te allen tijde in acht genomen.

Oproep: FENIX zoekt koffers!

Voor een nieuw te maken kunstwerk (een labyrinth van koffers) heeft de FENIX veel koffers nodig, in allerlei soorten en maten. Heb jij een koffer met een bijzonder reisverhaal van of juist naar Rotterdam? Neem deze dan mee tijdens een bezoek aan de Fenixloods II tijdens de Open Monumentendagen.