OMD2022
Menu

25.000 bezoekers Open Monumentendag Rotterdam 2018

25.000 bezoekers Open Monumentendag Rotterdam 2018

Open Monumentendag Rotterdam heeft in 2018 25.000 bezoekers getrokken. Het heerlijke weer zorgde ervoor dat het drukker was dan vorig jaar!

In Europa: de haven
Het meest kenmerkende havenmonument De Hef was al weken van te voren volgeboekt. Deze bezoekers zagen van dichtbij hoe het hef op en neer ging, iets dat alleen gebeurt tijdens Open Monumentendag. Door het M4H gebied fietsten de bezoekers langs kenmerkende havenmonumenten. De kinderen hadden een fantastische kinderdag mèt uitzicht in het HAKA-pand: rondgeleid door acteurs van Studio de Bakkerij leerden ze alles over de coöperatie, waar de silo zit in het gebouw en waarom in de inpakafdeling de ramen zo hoog zaten.

In Europa: Internationaal Modernisme
Rotterdam is de bakermat van het Internationaal Modernisme, en dat is goed te zien aan het groot aantal gebouwen uit deze tijd, in deze stijl! Ze waren populair bij de bezoekers. De rondleidingen door de Kiefhoek waren helemaal uitverkocht en ook die door het HBU-gebouw van Dudok was bijzonder populair. Dit jaar deed voor het eerst een ander modernistisch gebouw mee: de Eendracht in de wijk Blijdorp. Een grote groep mensen maakten daar kennis met dit mooie gebouw.

Ook andere monumenten die voor het eerst open waren deden goede zaken. Bij de Jonge Buskens aan de Schiekade stond er zelfs de hele dag een rij met mensen die stonden te popelen om te zien hoe dit pand in oude staat is teruggebracht! Ook het Zuiderziekenhuis beleefde een drukke middag. Daar was juist te zien hoeveel er nog moet gebeuren voordat het pand er weer in volle luister staat.

De monumenten die al jaren meedoen beleefden ook een mooie editie. Zoals altijd beklommen veel mensen het Witte Huis en Puntegale had het in jaren niet zo druk gehad.