OMD2021
Menu

St. Mary's Church

“The English Church of St. Mary’s at Rotterdam” werd opgericht op 22 April 1708, maar het huidige gebouw dateert van 1913.
Vanaf de start was de kerk betrokken bij missies, dienstbaarheid en gemeenschapsleven, waarvan een langlopende relatie met de Mission to Seafarers getuigt. Nu, 313 jaar later, is de kerk nog steeds een warme gemeenschap. Iedereen uit de hele wereld is hier welkom, waarbij Engelstalige diensten en events op traditionele Anglicaanse wijze plaatsvinden. Veel bezoekers zijn verbaasd over de mooie ornamenten, details en ramen in de kerk. Kom het zelf bekijken!

Wilt u een kerkdienst bijwonen?
I.v.m. de covid beperkingen is bij vooraf reserveren het bijwonen van de kerkdienst van 10.30-12.00 mogelijk. Mail naar chaplain@stmarysrotterdam.org Bij overschrijding van het aantal beschikbare plaatsen kunnen we uw reservering niet aannemen en ontvangt u bericht.

 

 

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 17:00
zondag 13:00 tot 16:00
Bouwjaar
1913
Architecten
Jan Verheul
Adres
Pieter de Hoochweg 131
3024BJ Rotterdam

Gerelateerde activiteiten

Orgel concert en boekenmarkt in St. Mary's Church

Kom luisteren naar een orgelconcert, snuffel tussen de tweedehands Engelstalige boeken, neem een kop koffie of thee met iets lekkers. Vrije toegang, e...

Lezing slavernij - Historisch Genootschap Roterodamum in St. Mary's Church

Op zondag 12 september geeft  Historisch Genootschap Roterodamum een lezing over de diverse aspecten van de slavernij in St. Mary's Church. Datum e...