OMD2021
Menu

Huis Sonneveld

Museumwoning Huis Sonneveld, aan de rand van het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Zij waren tevens verantwoordelijk voor het interieur, in nauwe samenwerking met W.H. Gispen.

Huis Sonneveld laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde, en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde. Uit schenkingen, aankopen en bruiklenen worden kunst- en gebruiksvoorwerpen verzameld die het interieur verrijken.

Leuk voor kinderen
Er is een speciale audiotour voor kinderen beschikbaar. In de kinderaudiotour ‘Logeren bij Leonard’ neemt Leonard, de kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld, kinderen mee op een ontdekkingstocht door het huis van zijn opa en oma. Samen ontdekken zij met behulp van Leonards logeerkoffer, de bijzondere rol die ‘ontwerp’ speelt in het huis.

Speciale Vriendenactie voor OMD Rotterdam
Schrijf je nu in en word voor een half jaar gratis Vriend van Het Nieuwe Instituut! Vermeld hiervoor bij uw aanmelding ‘Open Monumentendag’ bij de opmerkingen. Als Vriend steun je de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw en krijg je o.a. onbeperkt toegang tot het Rijksmonument HuisSonneveld en de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Neem met de Vriendenpas gratis een introducée mee en ontdek de rijkdom van onze collectie! Deze actie geldt tot 11 oktober 2021.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 17:00
zondag 10:00 tot 17:00
Bouwjaar
1933
Type
museumwoning
Architecten
Michiel Brinkman
Leendert Van der Vlugt
Adres
Jongkindstraat 12
3015CG Rotterdam