OMD2021
Menu

Grote Kerk Overschie

De oude kerk is in 1899 afgebrand. Oorzaak: blikseminslag. De dominee noemde het: ingrijpen van bovenaf want de kerkenraad kon niet tot overeenstemming komen om de bouwvallige middeleeuwse kerk die er stond òf af te breken òf te renoveren.
De kerk is eigendom van de Protestantse Gemeente Overschie, de toren if van de gemeente Rotterdam en het gebouw wordt, naast de kerkelijke activiteiten, geëxploiteerd door de Stichting Grote Kerk Overschie, die daar (veelal) niet-religieuze activiteiten organiseert als Concerten, Opera, maar kan ook worden gehuurd voor rouw, trouw en familiefeesten. De kerk is een Rijksmonument. De tuin wordt uitstekend onderhouden door vrijwilligers. Achter de kerk is een mooie kade en stroomt de Delfhavense Schie.

In de kerk is tijdens Open Monumentendag een tentoonstelling over het gebouw èn een tentoonstelling over Overschie Er kunnen hapje /drankjes worden gekocht; deze kunnen buiten op terras worden genuttigd. Buiten is muziek van zanger, blaasorkestje en draaiorgel, er zijn kinderactiviteiten. Er worden rondvaarten georganiseerd, de scouting organiseert allerlei activiteiten voor jong en oud en zij varen ook met gasten langs diverse andere monumenten langs de Schie.

Er zijn kinderspellen en activiteiten als klimwand, meevaren met de scouts in kleine boten en er kan worden geknutseld.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 17:00
Bouwjaar
1901
Type
Kerk
Architecten
B. Hooykaas