OMD2021
Menu

Entrepotgebouw - De Stadstuin

Het voormalig Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’ is gelegen aan de “Vijf Werelddelen” in Rotterdam. Het complex was oorspronkelijk bestemd voor de belastingvrije opslag van transitogoederen. Het werd tussen 1875-1879 gebouwd in utilitaire eclectische bouwstijl op initiatief van Lodewijk Pincoffs en H.A.
Ooit was dit ‘s werelds modernste pakhuis. Nu hebben de koffie, thee, suiker en specerijen plaats gemaakt voor appartementen, restaurants, winkels en de eerste locatie van De Stadstuin in Rotterdam met ruimte voor diverse kantoren, horeca en event- en vergaderruimtes.

Programma
Gedurende de dag kunt u binnenlopen om meer te weten te komen over de bouw van het monument, de historie ervan en waar het momenteel allemaal voor gebruikt wordt.

Samen met Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst zal De Stadstuin deze dag verzorgen. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst heeft als doel het vergroten van de kennis en het bewustzijn van de geschiedenis die inwoners van Rotterdam met elkaar delen, ter vergroting van wederzijds begrip en respect en ter versterking van de multi-etnische samenleving in heden en toekomst.

Stichting Gedeeld Verleden Gezamelijke Toekomst zal deze dag ook gebruiken om hun nieuwe programma van History Matters publiek bekend te maken. Kleiner teaser: U kunt iets bijzonders verwachten: U krijgt een voorproefje van nieuw onderzoek in de (Afrikaanse) wereld van Lodewijk Pincoffs…

Presentatie 15:00 – 16:00 uur
Kick-off “Collegetour History Matters 010”, het nieuwe programma van GVGT, gepresenteerd door Hasna El Maroudi.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 09:00 tot 17:00
Bouwjaar
1875
Adres
Vijf Werelddelen
3071PS Rotterdam

Gerelateerde activiteiten

#HistoryMatters010 – Entrepotgebouw De Stadstuin

Geschiedenis doet ertoe – en hoe! In september start in Theater Zuidplein het nieuwe programma History Matters – over het Rotterdamse koloniale en sla...