OMD2021
Menu

Elevatorhuis

Let op: Het Elevatorhuis is alleen geopend voor deelnemers die hebben gereserveerd voor de rondleidingen.

In 1909 lieten ze architect Michiel Brinkman, bekend van o.a. de beroemde Van Nelle-fabriek, een hoofdkantoor ontwerpen. Het Elevatorhuis, zoals het genoemd werd, verrees aan de Parklaan, midden in het welvarende Scheepvaartkwartier. Op deze plek werd het in 1915 in gebruik genomen.

Op vele terreinen was zijn ontwerp voor het Elevatorhuis zeer modern. Het had centrale verwarming en een lift. Kosten noch moeite werden gespaard voor de detaillering van het gebouw. Glas-in-loodramen, ontworpen door o.a. de beroemde glaskunstenaar Jan Schouten, tonen de activiteiten van de Graan Elevator Maatschappij. Een ander met zorg uitgewerkt detail van het gebouw bevindt zich op de voorgevel. Bovenaan dit symmetrisch opgezette gevelaanzicht, prijkt een reliëf dat een zeilschip tussen indrukwekkende graanelevatoren toont, ontworpen door Bernard Richters en vervaardigd door ‘de Porceleyne Fles’ te Delft.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 12:00 tot 14:00
zondag 12:00 tot 14:00
Bouwjaar
1914
Architecten
Michiel Brinkman
Adres
Elevatorhuis
3016BB Rotterdam

Gerelateerde activiteiten

Rondleiding Elevatorhuis

In 1909 lieten ze architect Michiel Brinkman, bekend van o.a. de beroemde Van Nelle-fabriek, een hoofdkantoor ontwerpen. Het Elevatorhuis, zoals het g...