OMD Rotterdam
Menu

Atoomschuilkelder Schiebroekselaan

Op zondag 10 september is de Atoomschuilkelder vrij te bezoeken. Er zijn rondleidingen waarvoor je niet hoeft te reserveren.

Tijdens Open Monumentendag Rotterdam is er een korte rondleiding waarbij de bezoekers uitleg krijgen over de atoomschuilplaats. Zeer educatief! Ook leuk voor kinderen.

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog vindt duurzaamheid belangrijk, wij maken met onze openstellingen, objecten toegankelijk welke door de overheid onnodig/onbruikbaar zijn verklaard. Voor objecten als Schuilkelders zijn in het verleden miljoenen betaald.

Voor het gebruik van onze koffie-corner (oude bagagewagen) kiezen wij bewust voor 2e hands middelen/zaken, welke hierin een goede invulling kunnen geven. De bagagewagen is voorzien van een zonnepaneel, de stroom in de schuilkelder regelen wij middels een accu. De oude ‘peertjes’ in de verlichtingsarmaturen zijn vervangen door ledverlichting.

Trots zijn wij op de beplanting op de schuilkelder, die nog origineel is uit 1959. De beplanting is altijd bijgehouden door buurtbewoner H.Snoeks. Onze wens is om de bakken waar de beplanting in zit, nog de restaureren. Middels donaties bij openstellingen, hopen wij hiervoor budget bij elkaar te verzamelen.

Doordat het materiaal uit schuilkelders schaars zijn. Zijn wij ook genoodzaakt om niet altijd voor nieuw koop te kiezen. Opknappen en oplappen is niet vreemd voor ons. Ook geven wij inventarissen uit schuilkelders en ook een noodzetel (noodonderkomen voor de regering) binnenkort een herbestemming, in andere Koude Oorlog relateerde objecten in het land. Hierdoor hergebruiken wij meubilair en blijft het erfgoed, waar wij zuinig op zijn bewaard.

Goed om te weten
• De toegang is via een stenen trap; niet toegankelijk voor rolstoelen.
• De schuilkelder aan de Westzeedijk (Museumpark) is niet geopend

Monument informatie

Openingstijden
zondag 10:00 tot 16:00
Adres
Schiebroekselaan 88
3037RP Rotterdam