OMD2022
Menu

Atoomschuilplaats Schiebroekselaan

Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog vindt duurzaamheid belangrijk, wij maken met onze openstellingen, objecten toegankelijk welke door de overheid onnodig/onbruikbaar zijn verklaard. Voor objecten als Schuilkelders zijn in het verleden miljoenen betaald.

Voor het gebruik van onze koffie-corner (oude bagagewagen) kiezen wij bewust voor 2e hands middelen/zaken, welke hierin een goede invulling kunnen geven. De bagagewagen is voorzien van een zonnepaneel, de stroom in de schuilkelder regelen wij middels een accu. De oude ‘peertjes’ in de verlichtingsarmaturen zijn vervangen door ledverlichting.

Trots zijn wij op de beplanting op de schuilkelder, welke nog origineel zijn. (Zie link). De beplanting is altijd bijgehouden door buurtbewoner H.Snoeks. Onze wens is om de ‘bakken’ waar de beplanting in zit, nog de restaureren. Middels donaties bij openstellingen, hopen wij hiervoor budget bij elkaar te verzamelen.

Doordat het materiaal uit schuilkelders schaars zijn. Zijn wij ook genoodzaakt om niet altijd voor nieuw koop te kiezen. Opknappen en oplappen is niet vreemd voor ons. Ook geven wij inventarissen uit schuilkelders en ook een noodzetel (noodonderkomen voor de regering) binnenkort een herbestemming, in andere Koude Oorlog relateerde objecten in het land. Hierdoor hergebruiken wij meubilair en blijft het erfgoed, waar wij zuinig op zijn bewaard.

Tijdens de Open Monumentendag Rotterdam is er een korte rondleiding waarbij de bezoekers uitleg krijgen over de atoomschuilplaats. Zeer educatief! Ook leuk voor kinderen. 

Toegang tot het monument
Vrij te bezoeken

Attentie bezoekers
– 
Niet toegankelijk voor rolstoelen.
– De toegang is via een stenen trap.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 16:00
Adres
Schiebroekselaan 88
3037RP Rotterdam