OMD2021
Menu

A Tale of A Tub | Justus van Effencomplex

Het Justus van Effencomplex is een wooncomplex aan de Justus van Effenstraat in Rotterdam-Spangen. Het complex werd ontworpen door de Nederlandse architect Michiel Brinkman. Het baanbrekende woonblok met 264 woningen werd opgeleverd in 1922 en is een mijlpaal in de Nederlandse volkshuisvestingsbouw.

Tale of a Tub
Tale of A Tub is een non-profit instelling voor hedendaagse kunst en cultuur. Het programma is gecentreerd rond vragen over hoe kunst kan bijdragen aan ons begrip van hedendaagse sociale, politieke en ecologische kwesties. Ons tentoonstellingsprogramma wordt gevormd door intersectioneel ecologisch denken, waarin onderwerpen met betrekking tot natuur, klimaat, ecologie en de gedeelde leefomgeving, gender, feminisme en dekolonisatie, evenals de toenemende invloed van digitale infrastructuren en geavanceerde kapitalistische en neoliberale systemen en overheden met elkaar verstrengelen. We willen deze toenemende complexiteit en samenhang tussen natuur en cultuur tastbaar en toegankelijk maken voor ons publiek, en onderschrijven daarmee het essentiële belang van educatieve en discursieve acties en evenementen als een integrale dimensie van onze programmering. Vanuit het voormalige badhuis in het hart van het monumentale Justus van Effen-complex biedt A Tale of A Tub haar ruimte, infrastructuur en middelen aan kunstenaars, curatoren en beoefenaars uit verschillende onderzoeksgebieden om nieuwe artistieke producties in opdracht te ontwikkelen, reflecterend op complexe maatschappelijke vraagstukken en debatten die onze dagelijkse leef- en werkpraktijken versterken en verrijken, vaak gebaseerd op langetermijnonderzoek en interdisciplinaire dialoog.

Monument informatie

Openingstijden
zaterdag 10:00 tot 18:00
zondag 13:00 tot 17:00
Bouwjaar
1922
Type
Museum
Architecten
Michiel Brinkman
Adres
Justus van Effenstraat 44
3027TK Rotterdam
Website

Gerelateerde activiteiten

Rondleiding A Tale of a Tub / Justus van Effen

Ga mee op een rondleiding bij A Tale of A Tub in het Justus van Effen en bekijk - naast de hedendaagse kunst - ook een modernistisch monument. Deze ro...