OMD2021
Menu

Rondleiding Tuindorpen Rotterdam-Zuid, Kiefhoek- Patrimonium’s Hof

Rondleiding Tuindorpen Rotterdam-Zuid, Kiefhoek- Patrimonium's Hof

Rotterdam-Zuid is de kraamkamer van de experimentele volkshuisvesting in Nederland. Aan het begin van de twintigste eeuw werden op Rotterdam-Zuid verschillende typen tuin- en betondorpen uit de grond gestampt om aan de vraag naar goede en betaalbare woningen te kunnen voldoen. Ongeveer 100 jaar later levert dat een fascinerend tijdsbeeld op.

Tijdens het weekend van de Open Monumentendag worden er verschillende combinatiewandelingen georganiseerd om deze unieke wijken beter te leren kennen:

De Kiefhoek – Patrimonium’s Hof

Met deze unieke wandeling combineren we de twee uitersten binnen de vernieuwende woningbouw van begin twintigste eeuw. Beide woningbouwcomplexen appelleren aan een ideaal; het Patrimonium’s Hof als idyllische binnenwereld met lieflijke woningen rondom een groot fontein en met de Kiefhoek als modernistische tegenhanger volgens de principes van licht, lucht en ruimte.

Verzamelpunt: Hillevliet 90, Huis van de Wijk

De tours zijn gratis, maar worden met veel aandacht, zorg en liefde voor je gemaakt. Wij vragen je zorgvuldig met je reserveerde plek om te gaan. Veel plezier!