OMD Rotterdam
Menu

4x (en meer) speciaal voor kinderen tijdens OMD Rotterdam

Oude bouwwerken zijn naast mooi vaak ook leerzaam door de verhalen die ze vertellen én leuk doordat er bijvoorbeeld spannende dingen te zien of doen zijn. Wil jij op zaterdag 10 of zondag 11 september met kinderen op pad? Er is genoeg te zien, doen en horen! Van theater op locatie tot een creatieve workshop, begraafplaatsbezoek, een audiotour of een concert op een indrukwekkende plek. Hieronder vier (en nog wat meer) tips!

Kindertheatertour door het Heineken Gebouw
Stichting Taal en Theater Studio de Bakkerij maakt al een aantal jaren in opdracht voor Open Monumenten Dagen locatievoorstellingen speciaal in Rotterdamse monumenten. Dit jaar door het spannende Heineken Gebouw. Door middel van een theatrale rondleiding ga je samen met een acteur op zoek naar een schat, kom je verschillende medewerkers tegen en leer je meer over de geschiedenis van Het Heineken Gebouw.
Reserveren doe je hier

Kidsworkshop Het Industriegebouw – Op je Strepen Staan!
Tijdens de Open Monumentendagen kunnen zowel kids als volwassenen op avontuur in Het Industriegebouw Modern. Terwijl de kleintjes de handen uit de mouwen steken in een creatieve workshop met illustrator Yara Ruby en schrijver Wessel Klootwijk, kunnen volwassenen op tour met een bevlogen gids van UrbanGuides in een één uur durende kunst- en architectuurrondleiding.

Geïnspireerd door de kunst in de foyer van Het Industriegebouw laten kids tussen de 8 en 12 jaar hun fantasie de vrije loop in de maak-workshop van Wessel en Yara. Schrijver Wessel laat ze kennismaken met de stoere tijger, de poortwachter van Het Industriegebouw. Overdag staat hij netjes de wacht te houden boven de deur, maar ’s nachts beleeft hij allerlei spannende avonturen. Illustrator Yara helpt de kids om die spannende expedities in de verschillende ruimtes van dit reusachtige Rijksmonument een gezicht te geven. Ze werken samen, leren, creëren en merken dat je met een beetje creativiteit dingen kunt verbeelden, die in het echt misschien wel helemaal niet mogelijk zijn. Met andere woorden: lekker buiten de lijntjes kleuren!
Reserveren doe je hier.

Kom Doerakken in het Belasting & Douane museum
In het museum is er voor kinderen altijd iets te doen! Je kunt een speurtocht doen of zelf op ontdekkingstocht gaan. Onze speurhond Doerak speelt graag met je mee op het DouaneDek. Daar beleef je avonturen te land, ter zee en in de lucht. Of ga met Doerak mee op HONDleiding. Met deze aaibare interactieve knuffelgids op je arm kun je zelf op speurtocht door het museum. Op verschillende plekken in het museum legt hij van alles uit en geeft hij je telopdrachten. En zo ontdek je samen de verhalen in het museum. De HONDleiding wordt gratis aangeboden en is leuk voor het hele gezin.
Reserveren is niet nodig, het museum is gratis te bezoeken op 10 en 11 september.
Hier lees je meer.

Kinderaudiotour door Huis Sonneveld
Museumwoning Huis Sonneveld, aan de rand van het Museumpark in Rotterdam, is een van de best bewaard gebleven woonhuizen in de stijl van het Nieuwe Bouwen. Het is begin jaren dertig ontworpen door architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, bekend van de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion. Er is een speciale audiotour voor kinderen beschikbaar. In de kinderaudiotour ‘Logeren bij Leonard’ neemt Leonard, de kleinzoon van de heer en mevrouw Sonneveld, kinderen mee op een ontdekkingstocht door het huis van zijn opa en oma. Samen ontdekken zij met behulp van Leonards logeerkoffer, de bijzondere rol die ‘ontwerp’ speelt in het huis.
Reserveren is niet nodig, het museum is gratis te bezoeken op 10 en 11 september.
Hier lees je meer.

Nog meer heel leuk met kinderen:

Duurzaamheidsfestival in de Oude Haven – varen en knutselen

Kabouterpad en tuinsafari in de Botanische Tuin Afrikaanderwijk.

Kinderroute om zelf te downloaden

De Rotterdamsche Manège met paarden en pony’s

De Prinsenmolen met watertafel

Snuif- en specerijenmolens De Ster en De Lelie

Speurtocht & Orgelconcert in de Hillegondakerk

 

Beeld: illustrator Yara Ruby en geanimeerd door Marleen Tupker – Het Industriegebouw