OMD2022
Menu

Wandeling BoTu: wijk op menskracht

Bospolder-Tussendijken in Delfshaven, ook wel liefkozend BoTu genoemd, wordt in 2035 de eerste klimaatneutrale wijk van Rotterdam. Huis van de Toekomst en kunstenaar Melle Smets van Human Power Plant  nemen je samen met de UrbanGuides mee op pad, om niet alleen de wijk, maar ook de wereldwijde opgave voor energietransitie met nieuwe ogen te bekijken. Huis van de Toekomst ontwikkelde hiervoor het toekomstscenario ’BoTu op menskracht’. Hierin steunt de energieproductie geheel op lokaal beschikbare bronnen: menskracht en biomassa, aangevuld met wind- en zonne-energie. De gids verbindt dit toekomstscenario aan de wijkgeschiedenis: het badhuis, de gaarkeuken en de wasserij functioneerden bij aanvang al zonder fossiele brandstoffen. Laat je inspireren door een nieuwe blik op de toekomst van met elkaar samen leven.

Locatie:
Huis van de Toekomst (voor de deur)
Jan Kobellstraat 56a
3026 SV Rotterdam

Toegang tot het monument:
Reservering is verplicht, maar de toegang is gratis!

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om en zeg niet zomaar op het laatste moment af. 

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam.

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 120 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar