OMD2021
Menu

Rondleiding Stadhuis

Tijdens de rondleiding nemen de bodes van het stadhuis u mee op plaatsen waar niet iedereen zomaar komt en wordt er uitleg gegeven over de historie en functies van de verschillende ruimtes van het stadhuis. Daarnaast wordt stilgestaan bij het thema van Open Monumentendag: inclusie.

Dat doen we enerzijds door aandacht te besteden aan een tijd waarin het daaraan ontbrak, met toelichting op een kleine tentoonstelling over de stadscollectie van Museum Rotterdam. Anderzijds door aandacht te besteden aan de aanwezigheid van inclusie in de stad, met de aanwezigheid van het grootste evenement ter wereld waar inclusie inherent onderdeel van is: het Eurovisie Songfestival. De vrijheid om te zijn wie je bent ongeacht je geaardheid of waar je ouders vandaan komen, speelt tijdens dit evenement geen rol. Studenten van de Hogeschool Rotterdam presenteren tijdens Open Monumentendag op het Stadhuis de door henzelf ontworpen stadssleutel die volgend jaar door burgemeester Aboutaleb aan de nieuwe gaststad in Italië wordt aangeboden.

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Bovendien zijn de groepen dit jaar kleiner, dus schaars. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam. 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 60 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar