OMD2021
Menu

Rondleiding monumentaal schoolgebouw / Nivon

Tijdens een rondleiding door het gebouw ontdekt u hoe het oudste nog bestaande schoolgebouw in Rotterdam eruit ziet. Generaties kinderen genoten hier hun basisonderwijs. In de jaren negentig van de vorige eeuw kwam het gebouw in bezit van Nivon Rotterdam, een vereniging voor activiteiten rond cultuur en natuur. De voormalige klaslokalen worden zo gebruikt voor activiteiten die nog steeds educatief van aard zijn.

Nivon Rotterdam probeert het gebouw waar mogelijk in originele staat terug te brengen en te verduurzamen. Zo beschikt het pand nog over een monumentaal trappenhuis, zijn verlaagde plafonds in de gangen verwijderd en zijn deuren met oude panelen hersteld. De oorspronkelijke onderwijzerswoning is nu een sfeervolle barruimte voor de gebruikers en bezoekers van het pand. Kinderen krijgen hier een indruk van hoe een schoolgebouw er eind negentiende eeuw uitzag.

In de grote zaal op de begane grond is informatie beschikbaar over de huidige educatieve activiteiten van zowel Nivon-werkgroepen als externe huurders van lokalen in het gebouw.

Alleen de begane grond is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Bovendien zijn de groepen dit jaar kleiner, dus schaars. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam. 

 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 30 minuten

zaterdag 11 september - 12:30

Reserveren

zaterdag 11 september - 13:30

Reserveren

zaterdag 11 september - 14:30

Reserveren

zondag 12 september - 13:30

Reserveren

zondag 12 september - 14:30

Reserveren

zondag 12 september - 16:30

Reserveren

Gerelateerde Monumenten

Schoolgebouw Nivon Rotterdam

Het schoolgebouw aan de Dirk Smitsstraat 76 werd gebouwd omstreeks 1877 en in 1910 uitgebreid met een tweede verdieping. Het is een van de oudste nog...