OMD2021
Menu

Rondleiding Het Industriegebouw

Als er één gebouw het voortvarende gedachtegoed van de Rotterdamse wederopbouw reflecteert is het wel het Industriegebouw aan de Goudsesingel. Dit unieke bedrijfsverzamelcomplex uit 1952 werd, net als het Groothandelsgebouw, door architecten Maaskant en van Tijen ontworpen voor de moderne, naoorlogse stad. In hun plan kwamen verschillende functies samen onder een dak. Zo creëerden ze ruimtes voor grote en kleine kantoren, woningen voor de conciërges en zaten er winkels in de plint, die werden bevoorraad via de geïntegreerde expeditiestraat In 2015 werd door particuliere investeerders besloten om het inmiddels verloederde Industriegebouw met al z’n diverse functies in ere te herstellen.

Wil je het Industriegebouw zelf ervaren? In een rondleiding van een uur neemt een ervaren gids van UrbanGuides je mee op pad door de modernistische lobby, de verborgen expeditiestraat en de prachtige balkons die doen denken aan het dek van een cruiseschip. Samen ontdek je ook de HIG-kunstcollectie, die dit wederopbouwicoon helemaal tot bloei doet komen.

De tour start om 14:00 uur bij By Jarmusch met een Rotterdams ‘bakkie’ en na afloop kun je op je eigen gelegenheid borrelen of dineren in een van de restaurants.

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 60 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar

Gerelateerde Monumenten

Het Industriegebouw

In redelijke staat van verloedering werd Het Industriegebouw (HIG) in 2015 gekocht door Rotterdamse investeerders met durf en hart voor de stad. Het r...