OMD2021
Menu

Rondleiding Elevatorhuis

In 1909 lieten ze architect Michiel Brinkman, bekend van o.a. de beroemde Van Nelle-fabriek, een hoofdkantoor ontwerpen. Het Elevatorhuis, zoals het genoemd werd, verrees aan de Parklaan, midden in het welvarende Scheepvaartkwartier. Op deze plek werd het in 1915 in gebruik genomen. Op vele terreinen was zijn ontwerp voor het Elevatorhuis zeer modern. Het had centrale verwarming en een lift. Kosten noch moeite werden gespaard voor de detaillering van het gebouw. Glas-in-loodramen, ontworpen door o.a. de beroemde glaskunstenaar Jan Schouten, tonen de activiteiten van de Graan Elevator Maatschappij. Bekijk het zelf, tijdens de rondleiding!

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Bovendien zijn de groepen dit jaar kleiner, dus schaars. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam. 

 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 45 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar

Gerelateerde Monumenten

Elevatorhuis

Let op: Het Elevatorhuis is alleen geopend voor deelnemers die hebben gereserveerd voor de rondleidingen. In 1909 lieten ze architect Michiel Brink...