Rondleiding – Belasting en Douane Museum

Tijdens Open Monumentendag Rotterdam opent Belasting & Douane Museum gratis haar deuren voor het publiek. We blikken terug op de geschiedenis van de bekende distilleerdersfamilie De Kuyper én die van ons Koningshuis. Want dit weekend, vrijwel exact 125 jaar geleden, werd De Kuypers Oranjebitter van scheepsmedicijn een feestnummer! De drank..

Tijdens Open Monumentendag Rotterdam opent Belasting & Douane Museum gratis haar deuren voor het publiek. We blikken terug op de geschiedenis van de bekende distilleerdersfamilie De Kuyper én die van ons Koningshuis. Want dit weekend, vrijwel exact 125 jaar geleden, werd De Kuypers Oranjebitter van scheepsmedicijn een feestnummer! De drank vloeide rijkelijk ter ere van een heel feestelijke gebeurtenis deze week: De kroning van de nieuwe koningin, Wilhelmina op 6 september 1898. Het toeval wil dat aan de Parklaan tevens een heel bijzondere monumentale lindeboom pronkt; de kroningsboom van koningin Wilhelmina. Als dat geen levend erfgoed is…!

Rondleiding
Meld je aan voor de gratis rondleiding die je lang de kroningsboom, het monument van Wilhelmina in Het Park en de Kuypersalon in het museum leidt. Bekijk daar het unieke, tijdelijk tentoongestelde houten borstbeeld van koningin Wilhelmina uit 1898. Ter afsluiting proosten we in de Kuypersalon met een De Kuyper Oranjebitter op geheel passende wijze op ons levend erfgoed!

Tijden programma:
zaterdag 9 september – start om 11.30 uur tot 12.15 uur
zaterdag 9 september – start om 12.45 uur tot 13.30 uur
zaterdag 9 september – start om 14.00 uur tot 14.45 uur

zondag 10 september start om 13.00 uur tot 13.45 uur
zondag 10 september start om14.15 uur tot 15.00 uur
zondag 10 september start om 15.30 uur tot 16.15 uur

Er zijn 15 plekken beschikbaar per rondleiding. Graag vooraf reserveren en dag en tijdstip doorgeven door een mailtje te sturen naar: reserveringen@bdmuseum.org met als onderwerp “OMD 2023”.

Kinderen
De rondleiding is gericht op volwassenen en daarom niet geschikt voor kinderen.
Het museum is juist wél heel leuk voor kinderen. Zij mogen altijd gratis naar binnen (volwassenen dit weekend ook!) en kunnen kosteloos een speurtocht doen of op ontdekkingstocht gaan met onze interactieve knuffelgids op de arm voor een heuse HONDleiding. Check de website van het museum voor alle kinderactiviteiten & actuele tentoonstellingen in het museum.

Goed om te weten:
• Wil je aan de rondleiding deelnemen? Dan moet je even reserveren door een mailtje te sturen naar bovenstaand adres. Wil je naar het museum? Dan is reserveren niet nodig! Dit geldt ook voor de kinderactiviteiten zoals de HONDleiding.
• Het museum is rolstoeltoegankelijk & hulphonden zijn welkom

Details

Vrijdag

Gratis

Genre