OMD2022
Menu

Rondleiding - Belasting en Douane Museum

De geschiedenis van het museum is er één van bouwen, opbouwen en verbouwen, op stevige fundamenten, met een vooruitziende blik. Neem dit weekend deel aan onze gratis rondleiding van 45 min en ontdek hoe de twee statige voormalige woonhuizen aan de Parklaan hun functie inruilden voor dat van een museum, waar duurzaamheid de aandacht krijgt. Het museum is bovendien voor bezoekers die niet willen deelnemen aan de rondleiding vrij te bezoeken en reserveren is niet nodig.

De rondleidingen worden op de volgende tijdsloten gegeven:
Tijdslots op zaterdag 10 september:
– 13.00-13.45
– 14.00-14.45

Tijdslots op zondag 11 september:
– 13.00-13.45
– 14.00-14.45
– 15.00-15.45

De rondleiding tijdens de OMD is gericht op volwassenen en daarom niet geschikt voor kinderen. Er zijn 15 plekken beschikbaar per rondleiding. Graag vooraf reserveren en dag en tijdstip doorgeven: reserveringen@bdmuseum.org onder vermelding van OMD 2022.

Leuk voor kinderen – Kom Doerakken in het museum
Dat de rondleidingen niet geschikt zijn voor kinderen wil niet zeggen dat er niets leuks te doen is! In het museum is er voor kinderen altijd iets te doen! Je kunt een speurtocht doen of zelf op ontdekkingstocht gaan. Onze speurhond Doerak speelt graag met je mee op het DouaneDek. Daar beleef je avonturen te land, ter zee en in de lucht.

Of ga met Doerak mee op HONDleiding. Met deze aaibare interactieve knuffelgids op je arm kun je zelf op speurtocht door het museum. Op verschillende plekken in het museum legt hij van alles uit en geeft hij je telopdrachten. En zo ontdek je samen de verhalen in het museum. De HONDleiding wordt gratis aangeboden en is leuk voor het hele gezin.

Toegang tot het monument
– Voor bezoekers die een rondleiding door het museum willen, is reserveren verplicht, maar de toegang is gratis!
– Voor bezoekers die niet aan een rondleiding willen deelnemen, is het museum vrij te bezoeken en is reserveren niet nodig! Dit geldt ook voor de kinderactiviteiten zoals de HONDleiding.

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Deze activiteit is vrij te bezoeken.

Gerelateerde Monumenten

Belasting & Douane Museum

Het Belasting en Douane Museum is sinds 1948 gevestigd in twee monumentale panden aan de Parklaan in Rotterdam. Het pand op nummer 14 is begin 20 e ee...