OMD2022
Menu

Rondleidingen met Aktiegroep het Oude Westen - Zusterhuis van het St. Franciscusgesticht

Rondleidingen vanaf het voormalig Zusterhuis (gemeentelijk monument) Gaffelstraat 1-3. Op beide dagen 10 en 11 september zijn er drie gratis activiteiten. Aanmelden door te mailen naar:marilon@aktiegroepoudewesten.nl

Rondleiding ‘Ornamentiek en duurzaamheid’
Alma Brevé, kunsthistorica en beeldend kunstenaar geeft een rondleiding van 12.00 -13.30 u en van 14.30 -16.00 u. Thema: ornamentiek en duurzaamheid. Een programma rond de Nieuwe Binnenweg met tegeltableaus van Adriaan van der Plas (aangebracht boven de eerste verdieping van de portiekwoningen) en de gerestaureerde of opnieuw gegoten 19e eeuwse ‘gevelkopjes’ in de nieuwbouw in de Bajonetstraat van beeldend kunstenaar Machyta Giebels.
Groepsgrootte max. 8.

Rondleiding ‘Hoe duurzaam is het Oude Westen?’
Bart Isings, architect, beeldend kunstenaar en bewoner van het Oude Westen, houdt van 12.00 – 13.30 en van 14.30 – 16.00 een rondleiding door de wijk met als thema “hoe duurzaam is het oude westen ?” Bij de stadsvernieuwing die eind jaren 70 begon, werd eerst gekeken hoe de bestaande woningen konden worden verbeterd en met de nieuwbouw ook een wijkpark en speelpleintjes konden worden toegevoegd. De route laat een dwarsdoorsnede zien van de stadsvernieuwing en besteedt aandacht aan de oudste gebouwen , zoals het Zusterhuis en het Kinderhuis , ondertussen komt u allerlei duurzame en vergroeningsprojecten tegen.

Rondleiding ‘Verbouwing Zusterhuis’
Inleiding door Paul Claessens. Van 13.45 – 14.15 u over de verbouwingsplannen van het Gemeentelijk Monument het voormalige Zusterhuis. Met de mogelijkheid om even de Kapel te betreden, de enige originele ruimte in het gebouw. Hiervoor moet u wel goed ter been zijn.

Toegang tot het monument
Meld je aan voor de activiteiten op het volgende mailadres: marilon@aktiegroepoudewesten.nl. – Toegang is gratis maar een Een bijdrage wordt op prijs gesteld.

Attentie bezoekers
– Het pand is minder geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.
– Er zijn veel trappen en geen lift.

 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Deze activiteit is vrij te bezoeken.

Gerelateerde Monumenten

Zusterhuis van het St. Franciscusgesticht - Aktiegroep het Oude Westen

De Aktiegroep Het Oude Westen is sinds de jaren zeventig gevestigd in de Gaffelstraat 1-3 in het voormalige zusterhuis (monument) en de R.K. meisjessc...