OMD2022
Menu

Hoera, 100 jaar Justus van Effencomplex

Programma zaterdag 10 september
11.00 – 17.00 uur: speciale foto-expositie n.a.v. 100 jaar Justus van Effencomplex en monument vrij toegankelijk.
11.00 – 16.00 uur: rondleidingen door (bewoners)gidsen
11:00 – 16:00 uur: mobiele barista
11.00 – 16.00 uur: kunstrondleidingen door Tale of a Tub – aanmelden
17.00 – 19.00 uur: Opening tentoonstelling Tale of a Tub

Rondleiding met bewoners
U kunt doorlopend een rondleiding door het Justus van Effencomplex met een bewonersgids volgen. Hiervoor hoeft u zich niet op te geven.

Kunsttour – Tale of a Tube
U kunt ook een kunstrondleiding volgen door een gids van Tale of a Tub (ruimte voor hedendaagse kunst en cultuur). Naast het Justus van Effencomplex bezoekt u dan ook de galerie in het Badhuis. Hier leest u meer over de kunstrondleiding. En hier kunt u zich opgeven voor deze rondleiding.

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om en zeg niet zomaar op het laatste moment af.

Wonen in Justus van Effenkwartier – al 100 jaar saamhorigheid
Het Justus van Effencomplex bestaat dit jaar precies 100 jaar. En dat vieren we met extra aandacht voor de bewoners, het gebouw en de architect Michiel Brinkman. Wilt u alvast in de stemming komen voor Open Monumentendag? Luister hier naar de podcast van Vincent Bijloo over het monument. Of lees over de woonervaring van bewoonster Grietje Meijer, in de rubriek “Mens en Monument”.

Bereikbaarheid:
Het Justuskwartier is goed te bereiken met metro A/B/C, tram 4/18/21/23/24. Halte Marconiplein, een OV-knooppunt, ligt op 3 minuten loopafstand van de Justus van Effenstraat.

Na Open Monumentendag is de foto-expositie nog  te bezoeken in de periode van 11 tot en met 25 september op donderdag tot en met zondag van 13.00 – 18.00 uur.  Toegang via Tale of a Tub, Justus van Effenstraat 44.

Openstelling, rondleidingen, foto-expositie, kunsttentoonstelling en mobiele barista zijn mede mogelijk gemaakt door: bewoners Justuskwartier, Woonstad Rotterdam, Tale of a Tub en We love the City.

 

 

Activiteit reserveren

Reserveren kan via:

Gerelateerde Monumenten

Justus van Effencomplex

Justuskwartier 100 jaar! Dit jaar bestaat het Justus van Effenkwartier 100 jaar. Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september vieren we dat ui...