OMD2022
Menu

Van Ravensteyn rondleiding - Diergaarde Blijdorp

Tijdens de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022 kunnen liefhebbers van cultuur en historie in Diergaarde Blijdorp genieten van een speciale rondleiding van circa 1 uur langs de monumenten van architect Sybold van Ravesteyn (alleen via reservering). Blijdorp was de eerste dierentuin ter wereld die in een keer door één architect is ontworpen: een totaalontwerp. Met 21 rijksmonumenten mag Diergaarde Blijdorp zich het grootste rijksmonument van Rotterdam noemen.

Deelname aan de speciale rondleiding kan alleen door online te reserveren via www.diergaardeblijdorp.nl De speciale ticket voor de rondleiding geeft beperkt toegang tot de Diergaarde vanaf een kwartier voor aanvang van de rondleiding tot het eind van de rondleiding.

Extra activiteit
Tijdens het Open Monumentenweekend 9, 10 en 11 september is het monumentaal voorplein gratis toegankelijk vanwege het 165 jarig bestaan van de Diergaarde.

’s Avonds een hapje en drankje met uitzicht op de flamingo’s, dat maakt Diergaarde Blijdorp tijdens het Open Monumentenweekend mogelijk. Als de laatste dagbezoekers naar huis gaan, openen om 18:00 de sierlijke hekken van het monumentale voorplein aan de Van Aerssenlaan. Tot 22:00 is iedereen welkom op het Blijdorp ZOOmerterras voor een hapje en een drankje.

Toegang tot het monument
Helaas, alle plekjes zijn vergeven. Je bent wel welkom op het ZOOmerterras van 18.00 – 22.00 uur. 

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om en zeg niet zomaar op het laatste moment af.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam.