OMD2021
Menu

De Geheimen van het Maarschalkerweerdorgel - orgelconcert in de H. Lambertuskerk

Organist Eric Koevoets neemt de bezoeker mee in de geheime klankwereld van het poëtische Maarschalkerweerdorgel uit 1900. Het start om 14:00 uur en de bezoeker kan zich online aanmelden of bij de ingang van de kerk. Het programma begint met een mondelinge toelichting op de geheime klankwereld van het Maarschalkerweerdorgel. Om 14:30 uur volgt een concert, waarbij Eric Koevoets met heel verschillende werken van J.S. Bach, Haydn, Vierne en Barras, die diversiteit aan klanken muzikaal vertolkt. Tenslotte is er de mogelijkheid om in kleine groepjes een korte blik op de speeltafel te werpen. Tot 16:00 uur is er de gelegenheid om de kerk te bekijken. Toegang is vrij, maar een donatie van harte welkom.

Programma
14:00 uur: geheimen van het Maarschalkerweerdorgel toegelicht
14:30 uur: orgelconcert door Eric Koevoets
15:15 uur: in kleine groepjes naar het orgel

Van 15:15 uur tot 16:00 uur is de kerk geopend voor vrije bezichtiging.

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Bovendien zijn de groepen dit jaar kleiner, dus schaars. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam. 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 60 minuten

zaterdag 11 september - 14:00

Reserveren

Gerelateerde Monumenten

H. Lambertuskerk

De huidige Sint Lambertuskerk stamt uit de negentiende eeuw. De geschiedenis van de parochie gaat veel verder terug: reeds in 1270 moet in deze omgevi...