OMD2022
Menu

Lezing en tour op de Hofbogen - UrbanGuides

De UrbanGuides nemen je op locatie mee in het verleden én heden van de Hofbogen. Na korte lezing over de verdwenen en nog overgebleven stations maak je een wandeling over het stadspark in wording.

De Hofbogen zijn een monument van formaat; met 1,9 kilometer is dit het langste rijksmonument van Nederland! De Hofpleinlijn, de eerste elektrische spoorlijn van Nederland, bracht Rotterdammers van 1908 tot 1953 naar het strand van Scheveningen en daarna nog ruim een halve eeuw tot aan het centrum van Den Haag. In 2010 werd Station Hofplein echter gesloten. Na een periode van soebatten is het voormalige station met projecten als de Luchtsingel en het Hofbogenpark definitief aan een nieuw leven begonnen. De komende tijd wordt er op het dak van de Hofbogen een heus stadspark ingericht. Wandel deze Open Monumentendag mee tussen Stations Hofplein en Bergweg en ontdek de schoonheid van het grootste monument van Rotterdam. 

Toegang tot het monument
– Het luchtpark is vrij te bezoeken
– Voor de Lezing is reservering verplicht, maar de toegang is gratis!

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om en zeg niet zomaar op het laatste moment af.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam.

Attentie bezoekers
– Luchtpark niet toegankelijk voor mindervalide. Begane grond wel.
– Locatie van de lezing is Luchtsingelpark (dak Hofbogen), via entree Luchtsingel

 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 120 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar

Gerelateerde Monumenten

Hofbogen

Een eeuw lang reden er treinen over de Hofbogen tussen Rotterdam en Scheveningen. Sinds 2010 is dit verleden tijd en slingert het langste monumentale...