OMD2021
Menu

Mariniersmuseum & het Witte Huis

Een bezoek aan het Mariniersmuseum Rotterdam en het naastgelegen Witte Huis mogen niet ontbreken tijdens de OMD. Maak kennis met een keerpunt in de Rotterdamse stadsgeschiedenis en ontdek misschien wel het mooiste uitkijkpunt van de stad.

Mei 1940
De strijd om de Maasbruggen in mei 1940 maakt onderdeel uit van de vaste presentatie van het Mariniersmuseum en is recentelijk geheel vernieuwd. De tentoonstelling toont de strijd van de mariniers aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam. Aan de opstelling zijn onlangs twee indrukwekkende interactieve blikvangers toegevoegd; de Maquette Brandpunt Rotterdam van de omgeving van de Maasbruggen anno 1940 en het Panorama Rotterdam, een moderne 360° stadskijker van Rotterdam waarin de historische binnenstad tot leven komt.
Per dag, tot en met het bombardement van 14 mei, wordt aan de hand van persoonlijke verhalen van mariniers de strijd om de Maasbruggen herbeleefd. De ‘levende’ maquette is daarmee het hart geworden van de vernieuwde opstelling.

Het Witte Huis – uniek uitzicht op Rotterdam
Het dak van het Witte Huis biedt perfect zicht op het strijdveld van mei 1940. Het is de plek om de link tussen heden en verleden te leggen na een bezoek aan de tentoonstelling Meidagen 1940, maar ook om een prachtige selfie te maken op een unieke locatie in Rotterdam.

Toegang tot het dak is alleen mogelijk in combinatie met een bezoek aan het Mariniersmuseum. Boek tijdig want vol = vol.
Voor dit bezoek reserveer je via tickets Mariniersmuseum.

Mariniersmuseum

Activiteit reserveren