OMD2022
Menu

(her)Bestemming Laurenskwartier | Paul Groenendijk

Architectuurpublicist en wederopbouwkenner Paul Groenendijk neemt je mee op pad door het Laurenskwartier. Rondom de binnenwateren staan prachtige wederopbouwpanden zoals de rijksmonumenten het HUFgebouw en kerk Het Steiger. Opvallend veel gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen. In verzekeringskantoor ‘De Nederlanden’ worden nu Dudoktaartjes gegeten en Galeries Modernes wordt een hotel.
Ook de religieuze gebouwen krijgen steeds vaker een nieuwe bestemming. De Doopsgezinde Kerk doet binnenkort dienst als Muziekwerf waar jeugdkoren kunnen oefenen en optreden. De plannen voor Het Steiger zijn nog ongewis, maar de bijzondere architectuur en ligging bieden genoeg inspiratie voor een nieuwe invulling.

Tijdens de wandeling breng je een bezoek aan Het Steiger, Dudok en als afsluiting is er in de Muziekwerf een presentatie / optreden van architect en componist Murat Ali Cengiz met een muziekstuk geïnspireerd op de architectuur van het gebouw. Lees hier meer over Murat Ali Cengiz.

Datum: Zaterdag 10 september 2022
Tijd: 13:00-14:45 uur
Startpunt: Het Steiger, Hang 18

Boek hier uw gratis ticket!

Attentie bezoekers:
De presentatie van Ali Murat Cengiz is Engelstalig, de rondleiding in het Nederlands.

Activiteit reserveren

Reserveren kan via:

https://shop.omirotterdam.nl

Gerelateerde Monumenten

Citykerk Het Steiger St Dominicus

De voorganger van deze kerk stond aan de overzijde van het water, aan Het Steiger; vandaar de benaming van de kerk. Deze oude kerk werd door het bomba...

Doopsgezinde kerk

De Doopsgezinde kerk verloor net als vele andere kerkgenootschappen haar gebouw tijdens het bombardement van mei 1940. De nieuwbouw werd voortvarend a...