OMD2021
Menu

Fietstour Langs de Schie

UrbanGuides neemt je mee op een fietstour langs de Schie (er zijn er drie!). Je neemt hiervoor je eigen fiets mee.

Fietsen langs De drie Schieën
Rome, Parijs, Londen en… Rotterdam! Het is geen toeval dat de meeste steden groot geworden zijn aan een rivier. Het netwerk van waterwegen vormt al sinds mensheugenis een uitstekende uitgangspositie voor de ontwikkeling van handel van goederen en transport van mensen. Op die manier hebben rivieren ook altijd een grote rol gespeeld in de communicatie tussen verschillende gemeenschappen, zowel lokaal als internationaal. Waar het grote water zich vertakte groeiden kleine nederzettingen uit tot metropoolregio’s, die op hun beurt weer met elkaar in verbinding stonden via een netwerk van binnenwateren.

Naast de Rotte en de Nieuwe Maas was de Schie van groot belang in het ontstaan van Rotterdam. Tevens was het de verkeersader voor de lucratieve trekvaartverbindingen tussen regiosteden als Delft en Schiedam. Bij Overschie splitste de originele rivier zich in de in 1350 gegraven Rotterdamse Schie, die uitkwam ter hoogte van het Hofplein en de in 1391 gegraven Delfshavense Schie, die nog altijd richting Delfshaven loopt. Tijdens de Open Monumentendag Rotterdam ga je met UrbanGuides mee op een ontdekkingstocht langs deze ‘Drie Schieën’ van weleer en kom je alles te weten over de het belang van hun water voor de stad.

Startpunt:
Stroop Rotterdam – Lage Erfbrug (brugwachtershuisje)

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Bovendien zijn de groepen dit jaar kleiner, dus schaars. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam. 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 120 minuten

zondag 12 september - 11:00

Reserveren