OMD2021
Menu

Erfgoed opent de poorten: Stulemeijer II

Zaterdag 11 september verwelkomen de bewoners van het Stulemeijer Complex II u graag tussen 11.00 en 16.00 uur. Maak kennis met het Rotterdamse erfgoed van de Walravenbuurt. Midden in de wijk Hillesluis/Bloemhof op Rotterdam-Zuid ligt dit bijzondere complex; een van de eerste woningbouwcomplexen in gewapend beton, gebouwd in een tijd van grote woningnood (1923).

Studenten van Hogeschool Rotterdam vertellen deze zaterdag meer over de historie van het appartementencomplex en de binnentuin. U komt meer te weten over studentenonderzoek naar hittestress en klimaatadaptatie in de binnentuin; en antwoorden op vragen als: hoe Stulemeijer de Nederlandse huizenbouw in de jaren 20 van de vorige eeuw bevordert? Waarom zijn de vormen en kleuren van dit gebouw zo uniek?
Ook andere bijzondere aspecten over wonen én leven in een monumentaal gebouw tonen de bewoners en studenten u in speel- en informatievorm. Voor de kinderen zijn er spelletjes en rond 13:00 uur organiseert oud-wereldkampioen Abdel-Kwan een kennismaking met Taekwondo. Alles onder het genot van een feestelijk hapje en drankje!

Wij verwelkomen u graag op zaterdag 11 september tussen 11:00 en 16:00 uur op de Walravenstaat!
Na deze dag beschikt u over interessante informatie over dit gebouw en zijn bewoners en hoe deze met elkaar verbonden zijn.

Toegang is gratis.

Stulemeijer II

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Deze activiteit is vrij te bezoeken.