OMD2022
Menu

Lezing en tour De Wasserij - verdwenen ziekenhuizen - UrbanGuides

In een speciaal programma tijdens OMD verzorgt UrbanGuides een korte lezing over de geschiedenis van deze voormalige zorgboulevard met aansluitend een rondleiding over de bijzondere verbouwing van dit specifieke pand naar een innovatieve broedplaats voor modeprofessionals.

De Bergweg was in het prille begin van de twintigste eeuw een rustige, oude landweg naar het dorp Hillegersberg (voorheen Den Berg geheten: de ‘berg’ waar de naam Bergweg naar verwijst!). Aan de Bergweg stonden twee grote ziekenhuizen, het Eudokiaziekenhuis en het Bergwegziekenhuis. Deze schone, groene plek, ver gelegen buiten het vieze Rotterdamse stadscentrum was als een oase waar zieken in alle rust konden herstellen. In de jaren negentig zijn de beide ziekenhuizen gesloopt, waardoor het nu zoeken is naar herinneringen aan deze zorgboulevard avant la lettre. Één verscholen gebouw houdt deze herinnering nog levend:  het industriële wasgebouw van het Bergwegziekenhuis overleefde de sloop. De Wasserij kreeg een aantal jaar terug wederom een textiele bestemming als de fashion hub van Rotterdam.

Toegang tot het monument:
Reservering is verplicht, maar de toegang is gratis!

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om en zeg niet zomaar op het laatste moment af.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam.

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 90 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar

Gerelateerde Monumenten

De Wasserij

LET OP: ALLEEN TOEGNAKELIJK MET RESERVERING Het industriële gebouw, nu een modebroedplek voor innovatieve modeprofessionals, deed tot het begin van d...