OMD2021
Menu

Combitour Het Industriegebouw x The Slaak

Tijdens de Open Monumentendag 2021 verken je de buurt aan de hand van twee markante gebouwen: Het Industriegebouw en The Slaak.

Het Industriegebouw, een bedrijfsverzamelcomplex uit 1952, werd net als het Groothandelsgebouw, door architecten Maaskant en van Tijen ontworpen voor de moderne stad. In hun plan kwamen verschillende functies samen onder een dak. Zo creëerden ze ruimtes voor grote en kleine kantoren, woningen voor de conciërges en zaten er winkels in de plint, die werden bevoorraad via de geïntegreerde expeditiestraat In 2015 werd door particuliere investeerders besloten om het inmiddels verloederde Industriegebouw met al z’n diverse functies in ere te herstellen. Je zult zien dat de wensen van toen nog voor een groot deel overeenkomen met de behoeften van nu.

The Slaak is gevestigd in de voormalige kantoorruimte en drukkerij van Het Vrije Volk en werd onlangs prachtig gerenoveerd tot een boutiquehotel met midcentury allure. Mad Men meets Kralingen hier in de stijlvol ingerichte gangen en kamers.

De combitour start met een Rotterdams ‘bakkie’ van By Jarmusch en na afloop kun je, na het binnengluren in een hotelkamer van The Slaak, lekker neerploffen in de luxe hotellobby voor een afsluitend drankje.

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 90 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar

Gerelateerde Monumenten

Het Industriegebouw

In redelijke staat van verloedering werd Het Industriegebouw (HIG) in 2015 gekocht door Rotterdamse investeerders met durf en hart voor de stad. Het r...

Het Slaakhuys - The Slaak Rotterdam

Dit Wederopbouw- en Rijksmonument kent een rijke geschiedenis. Veel Rotterdammers kennen dit gebouw als ‘Het Vrije Volk’ of als het ‘Slaakhuys’, toen...