OMD2021
Menu

#HistoryMatters010 – Entrepotgebouw De Stadstuin

Geschiedenis doet ertoe – en hoe! In september start in Theater Zuidplein het nieuwe programma History Matters – over het Rotterdamse koloniale en slavernijverleden en de relevantie daarvan voor het heden. Eind vorig jaar verschenen drie boeken over dit verleden. Journalist Hasna El Maroudi neemt je elke maand met een gevarieerd programma mee in de ontdekkingstocht waarin de nadruk ligt op het vergroten van de kennis van ons gezamenlijk verleden. Studenten van het Albeda College, Zadkine en Hogeschool Rotterdam denken als gastredacteur mee over relevante hedendaagse thema’s die aansluiten bij de geschiedenis. Tijdens de Open Monumentendag is de Kick-off van “Collegetour History Matters 010” met een lezing over de onderbelichte Afrikaanse activiteiten van Lodewijk Pincoff door Gijs Dreijer (onderzoeker Universiteit leiden).

History Matters is een nieuw programma van stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst (GVGT). History Matters wordt mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de Gemeente Rotterdam. Details van het programma worden medio september bekend gemaakt.

We stellen de activiteiten met zorg samen en bieden ze gratis aan. Bovendien zijn de groepen dit jaar kleiner, dus schaars. Ga daarom alsjeblieft zorgvuldig met de reservering om.

Let op: je reservering is pas definitief bij een bevestigingsmail in je inbox. Zie je die niet? Dan misschien in je spam. 

Activiteit reserveren

Prijs: gratis

Duur: 60 minuten

Helaas geen plekken meer beschikbaar

Gerelateerde Monumenten

Entrepotgebouw - De Stadstuin

Het voormalig Entrepotgebouw ‘De Vijf Werelddelen’ is gelegen aan de “Vijf Werelddelen” in Rotterdam. Het complex was oorspronkelijk bestemd voor de b...